Krovni koferi
Krovni koferi – kako izabrati pravi
1. септембра 2018.

Lanci za sneg – zimska oprema

Lanci za sneg - zimska oprema

Lanci za sneg – zimska oprema su jedna od najpouzdanijih varijanti pomoći za povećanje trakcije pneumatika na površinama pod snegom.

Ukoliko upravljate vašim vozilom u zimskim uslovima kada na kolovozu ima puno snega i leda, neophodno je da posedujete lance za sneg kao sastavni deo opreme u vašem automobilu. Lance za sneg je potrebno koristiti na deonicama puta gde je to obavezno na osnovu postavljene vertikalne signalizacije. Takođe, poželjno je da se koriste prilikom upravljanja vozilom na putevima u planinskim ili drugim zavejanim predelima.

Na tržištu postoje različiti tipovi lanaca za sneg. Pored ostalih, postoje i lanci koji imaju gumirane, ili plastične zaštite, specijalno namenjene da sačuvaju aluminijumske felne od grebanja.

Koji lanci odgovaraju mom vozilu?

Prilikom odabira lanaca za sneg, obavezno vodite računa o njihovoj veličini. Za svaku dimenziju pneumatika odgovara određena veličina lanaca. Ako kupite lance koji ne odgovaraju vašim točkovima, nećete moći da ih motirate, a postoji i mogućnost da vam oštete automobil.

lanci za sneg mogu da budu problem za neka vozila. U slučaju da je odgovarajući razmak između pneumatika, luka točka i površine puta trebate da kupite lance koji su podesni za dimenziju vašeg pneumatika i snagu/masu vozila.

Vozila moraju biti opremljena zimskom opremom od 1. novembra do 1. aprila. U ovu opremu putničkih vozila spadaju zimski pneumatici na svim točkovima i lanci odnosno drugi uređaji za povećanje trakcije.

Da biste sprečili kidanje lanaca, izbegavajte nagla kretanja. Krećite lagano i vozite pažljivo i sporo, izbegavajući oštra ubrzavanja i kočenja.

Možemo vam ponuditi lance za sneg za putnička vozila, SUV, komercijalna vozila, lance za teška vozila i za kamione.

U našoj ponudi su lanci za sneg visokog kvaliteta proverenih proizvođača THULE i MAGGI GROUP.


 

THULE Lanci za sneg – zimska oprema

Radujete se zimi? To je doba godine kada možete izaći i uživati u snegu. Thule lanci za sneg su napravljeni da bezbedno stignete na vaše odredište.

Inovativni lanci za sneg su brzi, intuitivni i lako se uklapaju i pružaju kompatibilna rešenja za skoro svaku veličinu točka na skoro svakom vozilu. Obezbeđujući sigurnost tokom putovanja i potpunu lakoću korišćenja, slobodno ćete učestvovati u omiljenim zimskim sportovima.

Thule K-Summit

Najpametniji lanci inovativnog dizajna usklađeni sa najnovijim modelima vozila. Nakon „jednokratnog“ inicijalnog podešavanja, priključak traje manje od jednog minuta, bez obzira na vremenske uslove.

Sa sve većim brojem vozila opremljenih većim niskim profilima i gumama, problemi vezani za prostor oko suspenzije postaju sve češći. Thule K-Summit tehnologija osigurava da bez obzira na to koliko je malo prostora na raspolaganju, sigurno je osigurano.

Montiraju se tako što se uzpomoć adaptera postavljaju samo sa spoljne strane točka, dok na samoj gumi lanac spaja čelične krampone. Sami se zatežu tokom vožnje, nema vibracija ni buke a ni straha od spadanja.


MAGGI Group Lanci za sneg – zimska oprema

MAGGI Group lance za sneg odlikuje izuzetna jednostavnost postavljanja i komfor vožnje uz inovativni dizajn.

Vrhunski premium lanci za sneg projektovani za najmodernije tipove vozila, izradjeni od posebno odabranih legiranih materijala, kaljeni u jezgru i galvanizirani, opremljeni specijalnim automatskim sistemima za laku montažu, testirani u najekstremnijim uslovima vožnje.

Ekskluzivni samomontirajući Lanci za sneg serije TRAK najmodernija su rešenja za ekstremne uslove sa realnom brzinom jednostavnog postavljanja do 30 sekundi. Sistem TRAK patentiran je širom sveta i može se montirati i na vozila na kojima je upotreba konvencionalnih lanaca zabranjena od strane proizvodjača vozila.

Thule nudi najširi spektar lanaca za sneg za putničke automobile sa najboljom kombinacijom lakoće korištenja, pouzdanosti i performansi.  Tim Thule inženjera je osmislio razna pametna rešenja kao što su lomilice, zaštitnici za alu felne, micro-zatezači i sistemi za lako skidanje lanca.