Lanci za sneg - zimska oprema
Lanci za sneg – zimska oprema
25. августа 2018.
Obavezna oprema u automobilu
Obavezna oprema u automobilu
5. септембра 2018.

Krovni koferi – kako izabrati pravi

Krovni koferi

Krovni koferi su osmišljeni za praktičan prevoz prtljaga i uvek su pravo rešenje u vreme odmora i putovanja. Postoje već nekoliko decenija, ali kod nas je tek odnedavno počelo o njima da se razmišlja kao o neophodnom delu opreme za automobile. Zamena su za staromodne paktregere, zato što višak prtljaga može da se upakuje na elegantan, a ujedno i bezbedniji način.

Bez obzira da li živite aktivan način života, da li je u pitanju odlazak na odmor ili Vam je samo potreban dodatni prostor, izaberite vrhunsku krovnu kutiju koja odgovara vašem stilu i svim vašim potrebama.

Laki ABS materijal koji se koristi u izradi dozvoljava raznovrsne linije u skladu sa modernim dizajnom u automobilskoj industriji, kao i vrhunsku aero dinamiku u cilju manjeg otpora i manje potrošnje goriva.

Prilikom kupovine i izbora krovnih kofera treba voditi računa o veličini (zapremini) kao i o samom dizajnu, kako bi se našao sklad između krovnog kofera i linije vašeg automobila.

Takođe, krovni kofer treba birati prema sopstvenim potrebama i kada je krovni kofer u pitanju treba voditi računa da se isti samo jednom kupuje.

Montaža krovnih kofera

Krovni koferi se montiraju na krovne nosače tereta. Mogu biti čelični ili aluminijumski. Postoji više vrsta krovnih nosača tako da se pre kupovine treba uveriti da uzimate ono što zaista odgovara vašem automobilu.

Svi koferi imaju bravu koja se zaključava, pa pre puta proverite, prvo, da li ste dobro montirali kofer na krov automobila, i drugo, da li ste ga zaključali!

Kako voziti sa krovnim koferom

Generalno, savetuje se pažljivija vožnja nego inače – što je teži teret u koferu, treba biti pažljiviji. Masa koja se nalazi iznad krova automobila može zaista osetno da utiče na njegove vozne karakteristike, naročito kod oštrih manevara, npr. prilikom izbegavanja iznenadne prepreke.

Maksimalna nosivost krovnih kofera je obično od 50 do 75 kg. Prilikom pakovanja, obratite pažnju na raspored prtljaga u koferu, pošto nepravilan raspored utiče na to da se prtljag kreće ili poskakuje u koferu tokom vožnje…

Izaberite krovne kutije MODULA, WHISPBAR ili THULE

U našoj ponudi imamo veliki izbor krovnih kofera za sva vozila – od 300 do 600 litara zapremine. Razlikuju se po litraži, obliku, po veličini, po kvalitetu i boji. Takođe svi podržavaju evropske standarde i svi imaju integrisane sigurnosne bravice.

Krovni koferi Thule

Krovni koferi

Krovni koferi Thule nude najbolja rešenja za prevoz opreme na tržištu i nenadmašnu lepezu krovnih kutija i dodatne opreme elegantnog dizajna.

Elegantna, stilska Thule krovna kutija pruža vam vrhunsku zaštitu i sigurnost. U njoj možete prenositi sve, od opreme za boravak u prirodi i prtljaga, do predmeta za svakodnevnu upotrebu.

Vrhunski kvalitet obrade, neprevazidjen dizajn i jednostavnost montaže nosača, te veliki izbor dodataka za prevoz raznih vrsta tereta čine Thule jedinstvenim proizvodima ove vrste.

Thule omogućuje otvaranje krovnog kofera na obe strane radi jednostavne montaže, utovra i istovara tereta iz kutije. Napredna aerodinarnička svojstva s uzdužnim vazdušnim kanalima i spojlerom na podnožju kutije smanjuju otpor vazduha i ublažuju buku usled vetra i vibracije.

Zahvaljujući položaju krovnog kofera nagnutog ka napred, imaćete dovoljno prostora za nesmetano otvaranje gepeka vozila.

Krovni koferi Modula

Krovni koferi Modula – Neprevazidjeni italijanski dizajn ukomponovan sa modernim rešenjima za prevoz prtljaga, kao i najkvalitetniji sklopovi i tehnologija izrade poslednje generacije, čine Modula krovne kutije vrhunskim proizvodima.

 Vrhunska Aerodinamika Modula krovnih kutija, komfor u pakovanju prtljaga, pametna rešenja i kvalitetni materijali, uz pristupačne cene – pravi je izbor za svakog kupca.

U poređenju sa ostalim proizvodjačima sličnih proizvoda, Modula daje uvek više.

MODULA Case System danas nudi široki asortiman rešenja kako bi vaše putovanje bilo prijatno. Zahvaljujući novoj liniji krovnih kofera, boksova i sistema krovnih nosača, MODULA je u stanju da odgovori na sve potrebe u prevozu prtljaga sa najvišom tehnologijom, funkcionalnošću i dizajnom.

Krovni koferi Whispbar

Krovni koferi

Krovni koferi Whispbar – Ekskluzivna linja krovnih kofera najprodavanijeg brenda u svetu krovnih nosača – WHISBAR YAKIMA

Nakon više od trideset godina u industriji, kompanija je iz malenog porodičnog preduzeća prešla u najsavremenijeg proizvođača snabdevajući proizvođače originalne opreme i maloprodajnih tržišta u Australiji, Sjedinjenim Državama i Evropi.

Stilizovana i konstruisana u Evropi, WB750 porodica krovnih kutija ima dobar izgled i odlične karakteristike. Svi krovni koferi u našoj ponudi su kreirani i testirani prema strogim sigurnosnim standardima koji su često korak ispred međunarodnih sigurnosnih propisa.